huvia, hikeä

ja

hyvää mieltä

Kausi 2023-2024

 
Kausi 2023-2024 on päättynyt!


Kiitos kaikille jumppaajille kuluneesta kaudesta. Kauden 2024-2025 

lukujärjestykset julkaistaan heinäkuun loppuun mennessä nettisivuilla. 

 

 

ILMOITTAUTUMINEN RYHMIIN

Ilmoittautuminen kauden 2024-2025 ryhmiin alkaa elokuussa. Tarkempi ajankohta tiedotetaan myöhemmin! 

BLOGI - SEURASSAMME

Kesä on kauneimmillaan ja lomakausi houkuttelee niin pienet kuin isommatkin jumpparit ulkoilemaan, retkeilemään ja viettämään rantaelämää. Hollolan Voimistelun eli tuttavallisemmin HolVon edellinen toimintakausi päättyi poikkeuksellisissa merkeissä ja ennen aikojaan, kun koronarajoitukset pakottivat sulkemaan salit ja keskeyttämään harrastustoiminnan. Kun ihmiset loppukesästä palailevat lomiltaan ja aktivoituvat miettimään, mistä löytyisi mukava viikoittainen liikuntaharrastus niin itselle kuin lapsellekin - on HolVossa jo kaikki valmiina. Kun toimintakausi elokuun lopussa käynnistyy ja lukujärjestykset julkaistaan, harva tulee ajatelleeksi kuinka monesta pienestä palasesta ja suurista suunnitelmista se itse asiassa koostuukaan. Sillä silloin kun muut lomailevat, taustalla touhutaan!

 

HolVon toimintaa ohjaava johtokunta kokoontuu kuukausittain ja jo varsin varhain keväällä alkaa uuden kauden toimintasuunnitelman rakentaminen. Suositut liikuntaryhmät pyritään säilyttämään ja niiden rinnalle tarjoamaan myös aina jotain uutta. Mietitään, pohditaan ja heitetään ideoita - minkälaiselle tunnille itse lähtisin mielelläni ja mistä lapseni, lapsenlapseni tai kummityttöni voisi innostua? Miten tarjonta pysyy laajana, monipuolisena ja kiinnostavana ja kuinka pidämme huolen, että kaikki ikäryhmät tulevat huomioitua? 

Tutut tunnit pyritään säilyttämään tutuilla paikoillaan, lasten Temppukoulu- ja Telinetemppuilu-tunnit maanantaissa ja torstaissa sekä Tiilikankaan palloilutunnit torstaissa. Why fix it if it's not broken - kuten amerikkalaiset sanoisivat. Seuraavaksi tehdään salivuorohakemukset, jota varten pohditaan ryhmäkoot ja salissa tarvittavat välineet. Tanssitunnit pyritään sijoittamaan peilisaliin ja joogalle löytämään rauhallinen, meluton tila. Kompromisseja on tehtävä, sillä salivuoroja hakevat monet muutkin liikuntaseurat. Alkuiltaan pyritään sijoittamaan lastenliikuntaa sekä perheliikuntaa ja loppuiltaan aikuisten treenejä. Sitten jäädään jännittämään sillä kuten maailmassa muutenkin, kaikki toiveet eivät aina toteudu. 

 

Salivuorot vahvistuvat alkukesästä, jonka jälkeen tehdään viimeiset viilaukset lukujärjestyksiin. Tässä vaiheessa alkaa myös ohjaajahaku. Osa ohjaajista on jo tiedossa, mutta koska joukossa on paljon opiskeluikäisiä nuoria, tilanne selkeytyy usein vasta opiskelupaikkojen varmistuttua. Liikuntaryhmiä on paljon ja ohjaajia vieläkin enemmän - onhan lastenliikunnan temppuryhmissä oltava vastuuohjaajan lisäksi myös useita apuohjaajia. Uusia ohjaajia haastatellaan, jotta seuran toiveet sekä ohjaajan vahvuudet kohtaavat. Salivuoroista, ohjaajista ja tuntisisällöistä muodostuvasta palapelistä luodaan lukujärjestykset seuran nettisivuille sekä jäsenrekisterijärjestelmään. 

 

Noin kahta viikkoa ennen kauden alkua avataan ilmoittautuminen jäsenrekisterijärjestelmän kautta. Suosituimmat ryhmät täyttyvät nopeasti, jonka vuoksi ryhmissä on aina myös varapaikkoja. Etenkin lastenryhmissä tilanteet elävät syksyn aikana ja paikkoja vapautuu kauden jo alettua - niistä ilmoitetaan aina varalle jääneelle jumpparille/huoltajalle henkilökohtaisesti. Ohjaajille järjestetään ennen kauden alkua ohjaajapalaveri, jossa käydään kaikki kauden alkuun liittyvät asiat läpi ja samalla tutustutaan toisiinsa. Muistutellaan tärkeistä asioista ja jaetaan työvaatteet, sillä nämä monille jo tutuksi tulleet turkoosinsiniset paidat ja hupparit toimivat tuntomerkkinä niin pienille jumppareille kuin heidän vanhemmilleenkin. Niistä tunnistaa ohjaajan tai johtokuntalaisen, jolta voi aina kysyä apua, olipa kyseessä sitten pienen jumpparin kesken temppistunnin yllättänyt vessahätä tai kausimaksun maksaminen liikuntaseteleillä. 

 

Ja lopulta, elokuun lopussa kaikki on vihdoin valmista. Salin ovet avautuvat ja pienet temppukoululaiset astelevat hämmentyneinä tiiviissa jonossa saliin vanhempien jäädessä salin ulkopuolelle kuuntelemaan alkuinfoa. Heidän jälkeensä sali täyttyy kouluikäisistä telinetemppukoululaisista, perheistä, aikuisista... ja niin alkaa uusi toimintakausi, joka jatkuu aina seuraavaan kevääseen asti.

HOLVO TARJOAA LIIKUNNAN ILOA, HUVIA JA HIKEÄ

HolVo eli Hollolan Voimistelu ry on monipuolinen, liikunnan iloa ja riemua tarjoava paikallinen,  voittoa tavoittelematon liikuntaseura. 

HolVolla on toimintaa kolmessa eri kategoriassa; Lastenliikunta, Perheliikunta ja Aikuisliikunta. 

Lajitarjonnasta löytyy sopiva liikunnallinen harrastus kaikenikäisille,  sillä lastenliikunnan ryhmät on ikäjaoteltu 3-4-vuotiaista aina 10-15-vuotiaisiin. 

Perheliikunnassa lapset liikkuvat yhdessä vanhempien tai muun tutun aikuisen kanssa, mukaan voi ottaa vaikka mummin tai kummin!

Aikuisliikunnasta löytyy lajeja niin tanssin kuin voimaharjoittelunkin ystäville, kaikki aikuisliikunnan ryhmät soveltuvat sekä miehille että naisille.  

Jäseninä seurassa on noin 400 iloista, liikunnasta ja hyvinvoinnista kiinnostunutta lasta, nuorta ja aikuista Hollolasta sekä lähikunnista.

HolVo on toiminut jo 25 vuotta kehittyen ja laajentuen nykyaikaiseksi, edulliseksi ja helposti lähestyttäväksi koko perheen seuraksi,

jonka tavoitteena on tarjota huvia, hikeä ja hyvää mieltä. 

Tutustu tarjontaan ja lähde mukaan!