SEURAN TARKOITUS JA TAVOITTEET

Hollolan Voimistelu ry:n tarkoituksena on suorittaa jäsenistönsä keskuudessa liikuntakasvatustyötä niin, että mahdollisimman moni voisi harrastaa voimistelua ja liikuntaa eri toiminta- ja tavoitetasoilla. HolVo on toiminut yli 25 vuotta kehittyen ja laajentuen nykyaikaiseksi, helposti lähestyttäväksi ja edulliseksi koko perheen seuraksi. 

Toimintaa tarjotaan kolmessa kategoriassa; Lastenliikunta, Perheliikunta ja Aikuisliikunta.

Seura aloitti toimintansa lastenliikunnalla ja sen osuus onkin kasvanut ja monipuolistunut vuosien aikana merkittävästi mm. ikäryhmittäin järjestettäviin Temppukouluihin, Telinetemppukouluhin sekä Showtansseihin - näistä Temppukoulu on jo paikallinen legenda jonka ryhmät täyttyvät todella nopeasti. 

 

Viime vuosien aikana HolVo on panostanut erityisesti Perheliikuntaan, jossa eri ikäiset lapset harrastavat erilaisissa Perheliikunta- ja Perhepalloilu-ryhmissä yhdessä vanhempiensa tai muiden läheisten - vaikka mummin tai kummin - kanssa.

Yhteisten pelien ja leikkien avulla opitaan tärkeitä perusliikunnan taitoja, mutta myös ryhmässä toimimista. 

 

Aikuisten liikunnassa HolVo tarjoaa niin tuttuja kuin uusiakin lajeja helposti lähestyttävällä tavalla ja rennolla otteella. Lajitarjonta elää ajan hengessä ja jäsenten toiveita kuunnellen, 90-luvun suosikki Keppijumppa on muuttunut Lavikseen, Flowjoogaan ja Circuitiin. 

Lajitarjonnassa huomioidaan myös miehet, sillä mm. Circuit ja Toiminnallinen kuulatreeni soveltuvat erinomaisesti myös miehille. Kaudella 2020-2021 aloittaa myös Miesten Harrastepalloilu, jossa pelaamisen lisäksi huolehditaan myös lihaskunto-osuudesta sekä alku- ja loppuvenyttelystä.

Aikuisten liikuntaryhmissä käy myös paljon pariskuntia - mikä loistava tapa viettää aikaa yhdessä!

 

Seura valitsee jäsenistöstään vuosittain "VUODEN JUMPPARIT" sekä "VUODEN OHJAAJAN" jotka palkitaan kunniakirjoilla. 

 

Hollolan Voimistelu ry on jäsenenä Suomen Voimisteluliitto ry:ssä sekä PHLU:ssa (Päijät-Hämeen liikunta ja urheilu ry).

 

Hollolan Voimistelu ry:n periaate "LIIKUNNAN RIEMUA YHDESSÄ" toteutuu seurassa monella tavalla. Kaiken ikäisille löytyy sopiva liikuntaryhmä, ryhmät soveltuvat kaiken tasoisille liikkujille eikä aiempaa harrastustaustaa vaadita. Seurassa ei ole kilpailutoimintaa eikä pakollisia esiintymisiä. Seura toimii paikallisesti ja vastuullisesti, sen toimintaa johtaa, taloudenhoidosta ja omaisuudesta huolehtii ja vastaa kevätkokouksen vuosittain valitsema hallitus. Hallitukseen kuuluu puheenjohtaja (yksi kausi) ja kuusi jäsentä (kaksi kautta) ilman rahallista korvausta. Lisäksi seura työllistää paikallisia nuoria kouluttamalla heitä lastenryhmien apu- ja vastuuohjaajiksi. 

HISTORIA

Hollolan Voimistelu ry:n perustamiskirjan 16.3.1993 ovat allekirjoittaneet Elina Juurinen, Markku Tähtinen ja Raija Eilamo. Seuran ensimmäisenä puheenjohtajana aloitti tuolloin Elina Juurinen. Syksyllä 1994 alkaneella kaudella lajitarjontaa olivat aikuinen-lapsi -jumppa, tenavajumppa ja telinevoimistelu. Seuran jäsenmäärä kevätkauden 1995 päättyessä oli 239 henkilöä. Jäsenmäärä toimintakaudella 2018 - 2019 oli yli 400 iloista ja liikunnasta kiinnostunutta lasta ja aikuista Hollolasta ja lähikunnista.

 

Aerobiciä uimahallin peilisalissa, Bailatinoa Ylikartanon päiväkodin salissa, keppijumppaa liikuntahallilla, steppiä lukiolla. Kuulostaako tutulta? 

Jos kyllä, niin olet mitä luultavimmin liikkunut mukanamme jo vuosia, sillä  poiminnat ovat vuosilta 2008-2010, jolloin seuramme oli n. 15 vuotta vanha ja lajivalikoima erityisesti aikuisten tunneilla melko erilainen kuin tänä päivänä. Lasten tuntitarjonta laajeni 2000-luvun aikana showtanssin suuntaan, ja 2011 kuvioihin tuli parkour.

Toimintakaudella 2018-2019 liikutamme jo reilusti yli 300:a lasta, kun kaikki lasten tunnit ja perheliikuntatunnit lasketaan yhteen. Hieno luku, eikö vaan!

 

Seuramme vetonaula ja runko on aina ollut lasten temppukoulutunnit, mutta jo pitkään olemme panostaneet yhtä lailla aikuisten liikuntaan. Aikuisten liikuntatrendit muuttuvat melko nopeasti, joten mekin olemme tuoneet alkuvuosien aerobic- ja keppijumppatuntien tilalle uusia lajeja – edellisiä yhtään väheksymättä! Tanssituntien puolella Zumba räjäytti potin joitakin vuosia sitten, ’jumppa’ on vaihtunut ’treeniksi’, kehonhuoltoinnostus kulkee sykleissä ja askelsarjat on korvattu toiminnallisella treenillä. Toiminta on kaikin puolin muuttunut ammattimaisemmaksi, vaikka talkoovoimin toimiva voittoa tavoittelematon yhdistys olemmekin.

 

Haistelemme koko ajan liikuntamaailman tuulia ja tarkkailemme eri tuntien suosiota. Miten pidämme tarjonnan laajana, kiinnostavana ja moniupuolisena? Yksi viime vuosien suuntauksista on ollut perheiden halu liikkua yhdessä, mikä on mahtava juttu! Olemmekin laajentaneet viime vuosina perheliikuntatarjontaa ja venyttäneet voimisteluseuran tuntipalettia myös palloilun suuntaan. Eivätpä ehkä perustajajäsenet arvanneet vuonna 1993, että tarjoaisimme jossain vaiheessa myös perhepalloilua, ja onpa koko perheen tanssituntikin välähtänyt joskus suunnitelmissa. Aikuinen-lapsi-jumppa on ollut seuramme perustunteja alkuvuosista alkaen, ja osa viime vuosien ohjaajistamme onkin aloittanut sieltä oman jumppauransa.