HOLLOLAN VOIMISTELU RY

Cheerleading

Cheerleading -tunneilla tutustutaan lajiin akrobaattisten taitojen, niin kutsuttujen cheer-hyppyjen sekä helppojen nostojen ja pyramidien  avulla. Tunnit koostuvat alku- ja loppulämmittelystä ja uusien taitojen opettelusta / vanhojen kertaamisesta. Tunneille tarvitset mukaan juomapullon, jumppakengät (ei pakolliset, mutta suositeltavat) sekä iloisen ja avoimen mielen.

HUOM! Hollolan Voimistelun Cheerleading -ryhmillä EI ole kilpailutoimintaa.

 

Lastentanssi

Lastentanssi on hauska ja mukaansatempaava tanssitunti 4-6 -vuotiaille. Lastentanssissa tutustutaan eri tanssilajeihin ( mm. baletti, showtanssi ) ja pidetään hauskaa tanssillisten leikkien parissa.

Showtanssi

Showtanssi on hauskaa ja monipuolista liikuntaa ja se sopii myös aloittelijoille. 6-8-vuotiaiden tunneilla tutustutaan eri katutanssilajeihin, harjoitellaan koreografioita ja pidetään hauskaa tanssillisten leikkien parissa. Tanssiessa jokainen lapsi saa lisää itsevarmuutta ja rohkeutta sekä esiintymiskokemusta. Showtanssi 8-10 -vuotiaiden ryhmässä opetellaan tanssin perusteita sekä harjotellaan lyhyitä koreografioita. Tunnin ohjelmaan kuuluu mm. tanssiminen opettajan ohjauksessa sekä omien koreografioiden teko, venyttely, erilaiset kehonhallinta-harjoitukset ja tietenkin hauskanpito!  Showtanssi 10-12 ja 12-16 -vuotiaiden ryhmissä kokeillaan erilaisia tanssilajeja, kuten hiphoppia, poppia,  voguingia, showjazzia sekä housea. Tunti sopii aloittelijoille kuin myös jo aikaisemmin harrastaneille. Tunnin ohjelmaan kuuluu myös venyttely sekä tanssitekniikan ja ilmaisun harjoittelu.

 

Street-tanssi

Street -tanssitunnilla pääset tutustumaan erilaisiin katutanssilajeihin, esim. hip hop, house, streetjazz ja vogue. Tunneilla harjoitellaan erilaisia koreografioita, opetellaan tekniikoita sekä ilmaisua, venytellään ja mikä tärkeintä - pidetään hauskaa! Tunti sopii niin aloittelijoille kuin jo aikaisemmin harrastaneille. Tunneille tarvitset mukaan vaatteet joissa on helppo liikkua, paljaat jalat tai vaaleapohjaiset kengät sekä iloisen mielen!

 

Parkour ja akrobatia, alkaen 9 v.

Parkour ja akrobatia -tunnilla harjoitellaan parkourin perustaitoja (mm. erilaiset ylitykset ja alitukset), kehitetään koordinaatiota sekä opitaan voltteja ja muita voimistelusta tuttuja temppuja. Kehonhuolto ja oman kehon painolla tehtävä, ikätason mukainen voimaharjoittelu kuuluvat myös jokaiseen tuntiin. Mitä paremmat perustaidot ja kehonhallinta ovat, sitä hienompia temppuja voi oppia! Parkour ja akrobatia  -tunneilla aiemmasta temppukouluharrastuksesta (tai vastaavasta ”jumppataustasta”) on hyötyä, mutta tärkeintä on, että sitoutuu harjoittelemaan pitkäjänteisesti ja muut huomioiden. Parkour on paljon muutakin kuin mahdollisimman nopeasti paikasta toiseen etenemistä, ja ryhmässä harjoitellessa täytyy huomioida toiset osallistujat ja kuunnella ohjaajan ohjeet. Turvallisella tunnilla kaikki viihtyvät ja pääsevät treenaamaan monipuolisesti.

Seuralla on käytössään airtrack (ilmavolttirata) sekä telinevoimistelun perustelineet, ja myös pihalla on mahdollista treenata silloin tällöin.

Temppukoulu

Temppukoulu on alle kouluikäisille tarkoitettu leikkimielinen liikuntamuoto. Ryhmässä opetellaan leikkejä, alkeisjumppaa (kuperkeikat, päälläseisonnat ja rekillä telmiminen) ja erityisesti ryhmässä olemista. Temppukouluryhmiä löytyy 3-6 -vuotiaille, tunnit ovat kestoltaan 40 minuuttia.  

Telinetemppuilu

Telinetemppuilu on ryhmä, johon voi siirtyä temppukouluiän tultua täyteen. Telinetemppuilun ikäryhmät ovat 6-8 -vuotiaat ja 8-13 -vuotiaat. Laji sisältää monenlaista liikuntaa erilaisia telineitä hyödyntäen.