MIKÄ MIETITYTTÄÄ?

Miten pääsen mukaan?

Miksi salien ovet ovat lukossa?

Mitä teen, jos haluan perua ilmoittautumisen?

 

Olemme keränneet tähän useimmin kysyttyjä kysymyksiä aihepiireittäin.

Voit myös lähettää kysymyksesi sähköpostitse osoitteella info@holvo.fi tai laskuja ja maksuja koskevissa asioissa laskutus@holvo.fi.

TOIMINTA

Kuka päättää liikuntaryhmistä ja niiden sisällöstä?

Seuran toimintaa hoitaa johtokunta, johon kuuluu yhdeksi toimintakaudeksi kerrallaan valittu puheenjohtaja sekä kahdeksi toimintakaudeksi kerrallaan valitut kuusi johtokunnan jäsentä.

 

Miten seuran toimintaan pääsee mukaan?

Toiveita, vinkkejä ja palautetta voi antaa johtokunnan jäsenille joko henkilökohtaisesti tai sähköpostitse. Osallistumalla kevät- ja syyskokoukseen voi tutustua päätöksentekoon ja ilmoittaa halukkuutensa johtokuntatoimintaan.  

 

Miksi seurassa ei ole balettia tai painia?

Rajallisten resurssien vuoksi seura ei pysty tarjoamaan ns. marginaalilajeja, joissa osallistujamäärät jäävät pieniksi. Seuran tarjonta pyritään pitämään monipuolisena ja uudistamaan tarjontaa mahdollisuuksien mukaan.  Palautetta ja toiveita kannattaa esittää, palautteen pohjalta seura on ottanut viime vuosina lukujärjestykseen mm. pienten lasten tanssin, aikuinen/lapsi –palloilun sekä aikuisten lavis-tanssin.

 

Miksi seurassa ei ole kilpatoimintaa?

Seuran tarkoituksena on suorittaa liikuntakasvatustyötä edistämällä voimistelu- ja liikuntaharrastusta niin, että mahdollisimman moni voisi harrastaa voimistelua ja liikuntaa eri toiminta- ja tavoitetasoilla. Tästä johtuen liikuntaryhmiin ei ole pääsykokeita eivätkä ryhmät osallistu kilpatoimintaan.

ILMOITTAUTUMINEN JA MAKSAMINEN

Miten voin ilmoittautua tunneille?

Ilmoittautuminen tapahtuu jäsenrekisteri-ohjelman kautta, ohjeet ja ilmoittautumisajat löytyvät seuran kotisivuilta. Ilmoittautuminen tehdään koko toimintakaudeksi (syksystä kevääseen). Ilmoittautuessasi jäsenrekisterin kautta, saat sähköpostiisi laskun jonka eräpäivä on kauden alkamisen jälkeen.  Maksuja ei palauteta, kannattaa siis ilmoittaa seuralle ennen laskun maksamista mikäli ei halua jatkaa ryhmässä.

 

Miten voin varmistaa, että ilmoittautuminen onnistuu ja saan paikan haluamassani ryhmässä?

Suosittelemme, että testaat käyttäjätunnuksesi ennakkoon - tämän voit tehdä ennen syksyn  ilmoittautumisajan alkamista. Jos olet käyttänyt jäsenrekisteriämme viimeisten parin-kolmen vuoden aikana, tietosi pitäisivät löytyä sieltä. Käyttäjätunnuksesi on se sähköpostiosoite, jonka olet antanut rekisteröityessäsi. Jos et saa tunnuksiasi toimimaan, laita asiasta sähköpostia osoitteeseen info(at)holvo.fi. Pyritään välttämään viimeiseen asti uusien tunnusten luomista! Monet päällekkäiset tunnukset hankaloittavat jäsenrekisterimme hallintaa.

 

Olen unohtanut jäsenrekisterin salasanan?

Klikkaa jäsenrekisterin etusivulla olevaa “Olen unohtanut salasanan”-linkkiä. Älä luo tarpeettomasti uusia tunnuksia!

 

Voiko tunneille tulla kokeilemaan ennen ilmoittautumista?

Tunneille ei voi osallistua ilman ilmoittautumista, pois lukien ne ryhmät joissa on käytössä kertamaksu.  

 

Ilmoittauduin ja jäin varasijalle – mitä teen?

Seurasta otetaan yhteyttä tekstiviestitse, mikäli ryhmästä vapautuu paikka. Kannattaa siis odotella rauhassa, erityisesti lastenryhmissä paikkoja vapautuu pitkin syksyä!

 

Ilmoittauduin mutta en halua jatkaa ryhmässä – mitä teen?

Ota yhteys seuraan, esimerkiksi laittamalla sähköpostia osoitteeseen info(at)holvo.fi.  On tärkeää, että saamme tiedon lopettamisesta jotta voimme antaa paikkasi ryhmässä jollekin toiselle. Maksuja ei palauteta, kannattaa siis ilmoittaa seuralle ennen laskun maksamista mikäli ei halua jatkaa ryhmässä.

 

Mihin hinnoittelu perustuu?

Hollolan Voimistelu ry. on voittoa tavoittelematon seura, eli jäsenmaksuja + ryhmämaksuja kerätään vain sen verran, että ohjaajien palkat, välinehankinnat ja muut kiinteät kulut saadaan katettua. Johtokunnalle ei makseta palkkaa tai palkkioita.

 

Loin käyttäjätunnukset alaikäiselle lapselleni ja huomasin vasta jälkikäteen, että ensin olisi pitänyt rekisteröityä itse - mitä teen?

Ota yhteys seuraan, esimerkiksi laittamalla sähköpostia osoitteeseen info(at)holvo.fi,  niin katsomme tapauskohtaisesti kuinka toimitaan.

TUNNIT

Mitä tarvitaan mukaan?

Kaikille HolVon tunneille suosittelemme iloisen mielen lisäksi joustavia, liikuntaan sopivia vaatteita. Lastenliikunnan tunneilla ollaan pääsääntöisesti paljain varpain, aikuisliikunnassa suosittelemme vaaleapohjaisia sisäliikuntakenkiä. Oman vesipullon ja pikkupyyhkeen voi ottaa mukaan, halutessaan myös oman jumppa- tai joogamaton.

Kahvakuulatunnille voi halutessaan ottaa oman kahvakuulan, myös seuralla on laaja valikoima kahvakuulia sekä muita liikuntavälineitä.

Lastenliikunnassa suosittelemme laittamaan hiukset letille/saparoille, sillä ponnari saattaa painaa kuperkeikoissa.

 

Miksi tunnit ovat liian aikaisin tai liian myöhään illalla?

Salivuoroja on saatavissa rajoitetusti. Seura pyrkii salivuoroja hakiessaan huomioimaan monia asioita, kuten lasten liikunnan painottumisen alkuiltaan sekä aikuisten ja lasten tuntien samanaikaisuuden jotta vanhemmat ja lapset voivat helposti harrastaa samaan aikaan. Tunnit pyritään säilyttämään kaudesta toiseen samoilla viikonpäivillä ( Temppikset maanantaisin ja torstaisin, Kahvakuula maanantaisin… ).

 

Miksi ryhmässä on niin paljon osallistujia?

Seura määrittelee ryhmien enimmäiskoot huomioiden laji, osallistujien ikä sekä salin koko. Mikäli ryhmä jää vajaaksi, voidaan ryhmiä tarvittaessa yhdistellä kauden aikana.

 

Tunnilla on vieras ohjaaja?

Mikäli ohjaaja ei pääse tunnille, seura pyrkii ensisijaisesti löytämään tunnille korvaavan ohjaajan jotta tuntia ei tarvitsisi perua.

 

Miksi minulle ei ilmoitettu tunnin peruuntumisesta?

Mikäli tunti joudutaan perumaan, siitä ilmoitetaan ryhmän jäsenille tekstiviestillä ja/tai sähköpostilla sekä seuran nettisivuilla ja some-kanavissa. Ryhmän jäsenien yhteystiedot kerätään jäsenrekisteristä, eli kannattaa tarkistaa että omat yhteystiedot on jäsenrekisterissä oikein jotta saa aina ajoissa tiedon mahdollisista peruutuksista.

 

Miksi liikuntasalien ovet ovat lukossa?

Tunnit järjestetään Hollolan Kunnan tiloissa, kuten liikunta- ja monitoimisaleissa. Ovet pidetään lukossa eikä niitä saa jättää auki. Tuntien ohjaajat ( ja lasten liikunnassa apuohjaajat ) tulevat avaamaan ovet ja ohjaamaan ryhmien jäsenet pukuhuoneisiin ja saliin.

 

Miten voin antaa palautetta tunneista tai ohjaajista?

Palautetta kannattaa lähettää ensisijaisesti sähköpostitse info(at)holvo.fi. Lasten liikuntaryhmille on nimetty lajivastaavat, joihin voi ottaa yhteyttä ko. ryhmään liittyvissä asioissa. Lajivastaavien yhteystiedot löydät täältä. Ohjaajille voi antaa palautetta myös tuntien yhteydessä.

 

Miksi joissakin lastenryhmissä on useita ohjaajia?

Lastenryhmissä ( temppukoulu, telinetemppuilu, perheliikunta, parkour ) on vastuuohjaajan lisäksi apuohjaajia huolehtimassa, että salissa säilyy järjestys ja lapset toimivat annettujen ohjeiden mukaisesti.  Ohjaajat näyttävät esimerkkiä, auttavat liikkeissä ja pitävät huolen, että jokainen osallistuja pääsee harrastamaan.

 

Miten toimintakauden pituus määräytyy?

Toimintakausi alkaa syksyllä ja päättyy keväällä, mukaillen koulun kevät- ja syyslukukautta.  Koska toiminta keskittyy koulujen saleihin, saattavat esim. koulun joulu- ja kevätjuhlat vaikuttaa salien käyttöön.

 

Voiko aikuinen jäädä lastenliikunnan tunnille katsomaan/tueksi?

Lapset ovat lastenliikunnan tunneilla ilman huoltajaa, syksyisin ja keväisin järjestetään avoimien ovien tunnit jolloin vanhemmilla on mahdollisuus osallistua tunnille lapsensa kanssa. Lapselle on hyvä kertoa, että ohjaajien neuvoja tulee kuunnella ja noudattaa.